Garantie & Herroepingsrecht

Garantie

Garanties worden door de fabrikanten van onze bedden en overige accessoires afgegeven. Op alle producten ontvang je een garantie van maar liefst 10 jaar. Deze fabrieksgarantie bepalingen gelden naast de wettelijke garantie, zoals ook is vastgelegd in de algemene voorwaarden thuiswinkel (art. 10). Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Herroepingsrecht

Voldoet het product niet aan je wensen? Producten mogen worden geretourneerd mits, indien mogelijk, in de originele staat van de verpakking verpakt. Hiervoor geldt een herroepingstermijn van 14 dagen. Eventuele verzendkosten voor het retourneren van de producten zijn voor rekening van de consument.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons binnen 14 dagen na levering per post, per fax of e-mail op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. 

Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Het reeds betaalde bedrag (incl. evt. verzendkosten) wordt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van de herroeping, terugbetaald. Wij mogen wachten totdat wij de producten hebben ontvangen of totdat de klant aantoont de producten te hebben geretourneerd. Terugbetaling gebeurt met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de klant heeft betaald. Je bent aansprakelijk voor waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourservice

Wanneer je aangeeft de retourzending via de transporteur van Doorbouwbedden.nl te retourneren rekenen wij hiervoor slechts € 35,-. Je dient de zending bij voorkeur in de originele verpakking, maar in ieder geval geschikt voor transport, klaar te zetten op de begane grond. De kosten van de retourzending dien je bij onze chauffeur af te rekenen.

Eventuele verzendkosten voor het retourneren van losse accessoires zijn voor rekening van de consument.

Zelf verzenden

Wanneer je ervoor kiest een retourzending zelf te verzenden wijzen wij je erop dat je verantwoordelijk bent voor transportschade, of zoekraken van de zending. Wij adviseren waardevolle goederen te verzekeren. Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment heeft gedaan, exclusief de leveringskosten zo spoedig mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen na de ontbinding van ons terug. Dit geldt niet voor eventuele extra kosten ten gevolge van je eigen keuze voor een duurdere leveringswijze dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering. 

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.