Veel gestelde vragen

Productvragen

1. Wat is het doorbouwprincipe?       

Aanvankelijk is het principe begonnen om van een Flexa Trendy-serie, White-serie of Classic-serie laag bed een halfhoogslaper, hoogslaper of stapelbed te maken en omgekeerd. Tegenwoordig is het doorbouwprincipe veel meer. Het is mogelijk om voor bijna alle modellen bedden nu ook de kinderkamer verder door te bouwen met allerlei accessoires zoals: bijvoorbeeld bureau's, kasten en accessoires.

2. Is de trap zowel links als rechts te monteren bij een halfhoogslaper en hoogslaper?

Bij Flexa de Trendy-serie , White-serie, Classic-serie , Harmony-serie is het mogelijk om de trap zowel aan de linkerkant als de rechterkant te monteren. Bij Vipack de Pino-serie is dit niet mogelijk.

3. Hoeveel ruimte moet er minimaal tussen de matras en plafond zitten?   

Advies is om minimaal 75 cm te hanteren.

4. Wat is het maximaal gewicht voor de bedden?       

De bedden zijn getest voor 100 kg. Dit is mede afhankelijk wel type lattenbodem er gebruikt wordt.

5. Vanaf welke leeftijd kan een kind op een verhoogd bed slapen?

In het algemeen wordt gesteld dat kinderen vanaf 4 jaar op een verhoogd bed kunnen slapen.

6. Zijn de gordijnen voor een halfhoogslaper hetzelfde als voor een stapelbed?       

De gordijntjes kunnen zowel voor de halfhoogslaper als voor een stapelbed gebruikt worden. Behalve voor het hoog stapelbed van Vipack de Pino-serie en voor de verhoogde halfhoogslapers.

7. Kan het Trendy bed ook zonder kleurpanelen gemonteerd worden?

Nee, zonder de panelen blijven de sleuven open, waar je kind met haar/zijn vinger in bekneld kan raken.

8. Is het ook mogelijk het bed in onbehandeld hout te bestellen?

Nee, we leveren de bedden alleen in behandelde materialen.

Levertijd, garantie en annuleren 

1. De producten hebben verschillende levertijden, wordt dat in meerdere keren verzonden?          

Standaard geldt de langste levertijd. Mocht dit geval zijn neemt onze klantenservice altijd contact met je op, om af te stemmen hoe de levering zal plaatsvinden.

2. Hoeveel garantie zit er op de meubelen?     

Door de fabrikanten van de producten wordt een garantie afgeven. Op alle producten ontvang je een garantie van minimaal 5 jaar.

3. Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Producten mogen worden geretourneerd mits, indien mogelijk, in de originele staat van de verpakking verpakt. Hiervoor geldt een herroepingstermijn van 14 dagen. Eventuele verzendkosten voor het retourneren van de producten zijn voor rekening van de consument.

Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Het reeds betaalde bedrag (incl. evt. verzendkosten) wordt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van de herroeping, terugbetaald. Wij mogen wachten totdat wij de producten hebben ontvangen of totdat de klant aantoont de producten te hebben geretourneerd. Terugbetaling gebeurt met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de klant heeft betaald. Je bent aansprakelijk voor waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Doorbouwbedden.nl

1. Heeft Doorbouwbedden.nl ook showrooms?

Ja, we werken samen met de showrooms van Kidsgigant in Breda en Hoofddorp. ​​Laat je inspireren en adviseren door onze slaapadviseurs. Zij kunnen jou alles vertellen over verantwoord slapen, comfortabele matrassen, kindermeubelen en dekbedden. Je kunt hier van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur terecht. 

Meer vragen?

Voor eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice via:

Telefonnnummer:                085- 21 02 357
E-mailadres:                       info@doorbouwbedden.nl